HTML

Automodell

Az autómodellekről szeretnék itt írni. Lesz itt szó itt majd többek között az alábbi márkákról: Norev, Greenlight, Bub, Premium Classixxs, Minichamps, Atlas, Solido, IXO, Provence Moulage, Universal Hobbies, Brumm, Kyosho, Rex Toys, Edison, Cararama, Oxford Diecast, Autoart, Corgi, Schuco, stb...

Friss topikok

Linkblog

2010.12.13. 12:12 norev.hu

A valaha volt legsikerebb börze...

Talán nem túlzás, ha azt mondom, ez volt az eddigi legsikeresebb Autómodell Börze kis hazánkban. Én legalábbis még nem láttam ennyi embert egyetlen börzén!

Az 1000 nm-es termet pénteken nagy nehézségek árán rendeztem be, ugyanis az eddigi 85 asztal helyett már 91-et kellett szépen elrendeznem, úgy, hogy a látogatói/vásárlói útvonalak ne "sérüljenek". Vasárnap aztán rádöbbentem, hogy hiába a szép elrendezés, még jöttek páran saját asztallal (előzetes megbeszélés alapján), így kénytelenek voltunk újabb csapásokat nyitni, egészen az étterem ételkiszolgáló pultjáig.

Vasárnap aztán elszabadult a pokol...

A "kapukat" ugyan elméletileg 9 órakor nyitottuk, de már fél-háromnegyed kilenckor elég nagy nyüzsgés volt az asztalok körül. 10 órakor már alig lehetett a teremben elférni, mindenki beszélgetett valakivel, alkutól volt hangos a terem. Még fórumosok is itt adtak randevút egymásnak, de láttam olyat is, aki - többek között - itt vette át a neten rendelt cuccokat.

A méretarány az 1/87-től 1/12-ig ment, a modellek pedig olyan sokfélék voltak, hogy szavakba nehéz önteni. A régi Matchboxoktól a legújabb csúcsmodellekig minden képviseltette magát a börzén. A legújabb technikát például egy olyan 1/18-as méretarányú Volkswagen T2 (busz) Schuco modell, melynek távirányítója 2,4 Ghz-en működik és nem kevés funkcióval bír: motor beindítható (a hangja a valódi T2-esé!!!), index működik (jobbra-balra külön), lámpák felkapcsolhatók, ajtók nyílnak, dudál ha kell és mindezt távirányítóról. Ja, és még megy is rendesen! :-) (Erről az autóról még írni fogunk nemsokára!). A normál kategóriában az egyik legszebb modell volt a Premium ClassiXXs 1/12-es Porsche 911 Targája, mely elképesztő színvonalú kidoglozottságról tesz tanúbizonyságot. A gyártó egy kesztyűt is mellékel, mert nem lehet csak úgy, szabad kézzel fogdosni a modellt!

Örömmel láttam, hogy egy viszonylag új réteg is megjelent: a Högyek. Talán a sok reklám hatására, talán azért, hogy párjuk pénztárcáját "őrizzék", de meglepően sok Hölgy kerekedett fel, hogy megtekintse börzénket. Sőt, láttam "szóló" Hölgyeket alkudozni is egy-egy termékre! :-)

(Itt jegyezném meg, hogy hamarosan autómodell tesztünk jelenik meg egy Hölgy tollából! Érdemes lesz elolvasni!)

A családosok is szép számmal jelentek meg, gyermeki zsivaj is halatszott inen-onnan. A legfontossabbak talán a gyerekek, mert ha apukától látják, hogy milyen öröm egy-egy megszerzett kincs a gyűjteménybe, akkor talán ők is jobban megbecsülik az ajándékba kapott kis Norevet, vagy Medzsót.

A folyamatos tömeget miatt alig lehetett eljutni a büfébe, ahol viszont sorozatban gyártották a melegszendvicset és töltötték a kávét. Még a büfé asztaloknál is az autómodellekről folyt a beszélgetés.

Egyszóval a zord időjárás ellenére remek kis börzénk volt, sok eladóval és vásárlóval beszélgettem, senki sem panaszkodott! 

Többen említették ügyfeleim közül, hogy a börzénk világszínvonalú, páratlan a maga nemében és, hogy még talán a müncheninél is jobb! Ez igazán hízelgő, tekintve hazánk és a gyűjtőtársadalom méretét, de ha csak azt vesszük, hogy egyetlen napon (fél napon) hány embernek okoztunk örömet, már megérte! A színvonalat szeretnénk még tovább emelni, ezek jeleit már talán a következő börzén is megláthatjuk.

Kiváncsi lennék hány autómodell cserélt itt gazdát egyetlenegy nap alatt.

Találkozunk legközelebb! Addig is a jövő évi időpontokról bővebben az alábbi linken lehet tájékozódni:

norev.hu/index.php

Üdvözlettel,

DéTé

Szólj hozzá!

Címkék: börze autómodell norev


A bejegyzés trackback címe:

https://automodell.blog.hu/api/trackback/id/tr902512794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása