HTML

Automodell

Az autómodellekről szeretnék itt írni. Lesz itt szó itt majd többek között az alábbi márkákról: Norev, Greenlight, Bub, Premium Classixxs, Minichamps, Atlas, Solido, IXO, Provence Moulage, Universal Hobbies, Brumm, Kyosho, Rex Toys, Edison, Cararama, Oxford Diecast, Autoart, Corgi, Schuco, stb...

Friss topikok

Linkblog

2010.04.03. 23:12 norev.hu

Kis Greenlight érdekesség ínyenceknek

Mivel Kedves Greenlight Vevőim nagy része igen tájékozott a témában, ezért lehet, hogy amit most leírok, csak keveseknek lesz újdonság, de ennek ellenére leírom, hátha...

Figyelem! Csak ínyenceknek!

A Greenlight cég, modelljeinek többségét limitált szériában gyártja. Van, hogy 500 darabot gyárt, van, hogy 1500-t, van, hogy 2000-t és van úgy is, hogy 5000-ig meg sem áll. Azt gondolom, hogy az 5000 darab már nem számít nagyon limitáltnak, de a 2000 azért nem nagy mennyiség. Az 1/64-es méretarányban nagy általánosságban a 2000 darab a jellemző mennyiség a Greenlightnál.

Na most, hogy az izgalmakat fokozzák, szinte minden szériában kiadnak egy úgynevezett Green Machine-t. Ez két verziót jelent: vagy a teljes autót fényezik sötétzöldre, vagy az alvázat és a felniket!!!

Nos, a Green Machine verziót a teljes kiadás mindössze 2%-ban készítik el. Ha jól számolunk, akkor ez egy 2000 darabos kiadásnál összesen 40 darab autót jelent! Ez aztán a kis széria, nemde? 

Ha szerencsénk van a rendelésnél, akkor egy teljes rakomány Greenlightnál talán akad néhány darab Green Machine is. Ez esetben a "szerencsés" importőrnek több lehetősége marad: vagy eladja kb. tízszeres áron (ahogyan ezt teszik egyes kereskedők a neten), vagy megtartja őket a gyűjteményében (később talán sokkal nagyobb értéket képviselnek majd).

Álljon itt néhány példa a Green Machine-okról:

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://automodell.blog.hu/api/trackback/id/tr421892946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása